ИЗВОРНО НАРОДНО СТВАРАЛАШТВО НА ФЕСТИВАЛУ У ВУКМАНОВУ
14. 05.2010.

Поводом организовања првог Међународног фолклорног фестивала „Јеремијски дани Вукманова“ који организује Изворна група „Ковиље“ у Вукманову у Градској општини Палилула је одржана конференција за новинаре. О програму ове значајне манифестације у култури говорили су Бобан Микић, члан општинског Већа као и гошће из Бугарске, из приморског града Ахтопола, Марија Јанкова, вођа певачке групе и секретар Дома културе и Звездана Атанасова, председница Савета Дома културе у Ахтополу.

„Изворно народно стваралаштво, које се негује у селима наше општине, је веома драгоцено културно благо, истакао је Бобан Микић. Зато подржавамо сваку иницијативу да се ово наслеђе сачува од заборава. Уосталом, ови садржаји обогаћују нашу туристичку понуду и развој сеоског туризма-нагласио је Микић, што је и део наше стратегије развоја у Градској општини Палилула.

Фестивал у Вукманову се организује под покровитељством Градских општина Палилула и Пантелеј, Управе за пољопривреду и развој села града Ниша и уз подршку Туристичке организације Ниша.